top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Her går Atles drøm i oppfyllelse

Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen har båret på en drøm i over 12 år, og endelig gikk den i oppfyllelse.


Atle Gulbrandsen kjørte sterkt under GT1-løpet på Rudskogen og ble tilslutt nummer fire. Foto: Marius Svingen

For de aller fleste i Norge er Atle Gulbrandsen kjent som formel 1-stemmen i Norge. I 25 år har han kommentert formel 1-mesterskapet på NRK, TV2, TV3, Viasat Motor og V-sport, men for de som kjenner bilsportutøveren Gulbrandsen vet at han har en enda lengre karriere som aktiv utøver i bilsport og den er ikke slutt.


Atle Gulbrandsen begynte i 1995 med racing hvor han deltok i ”Renault 5 Junior” i Sverige, ”Opel Corsa Cup” i Norge og racingskolen ”Winfield” i Frankrike. Fra 2001 til 2003 kjørte han i klassen ”Roadsport” i Norge, før han reiste til USA for å kjøre ”Skip Barber Formula Dodge Southern Series”, hvor han ble nummer fire sammenlagt av 128 førere, blant annet etter to seirer på Road Atlanta.


Atle Gulbrandsen hadde et stort smil rundt munnen etter at hans største drøm gikk i oppfyllelse under Racing NM på Rudskogen. Foto: Marius Svingen.

Etter dette kjørte han semiprofesjonelt for det norske racingteamet ”Olrud Mobil 1 Racing” i det tyske langdistansemesterskapet VLN, og 24-timersløpet på Nürburgring. Sammen med Håkon Schjærin og Roger Sandberg kjørte han inn til flere seire på den legendariske banen. Men helt siden 2010 har han hatt en helt spesiell drøm som gikk i oppfyllelse på Rudskogen under Racing NM.


- Jeg har alltid hatt en drøm om å kjøre FIA GT3-mesterskapet, men dit kom jeg aldri selv om jeg var raskere enn mange som kjørte mesterskapet, forteller Atle Gulbrandsen. Da satte Gulbrandsen seg et mål om at han en gang i fremtiden skulle kjøre en skikkelig GT3-bil i et løp.


Etter å ha sondert terrenget dukket muligheten opp i en Lamborghini Gallardo GT3 under helgens NM-runde i baneracing.


- Dette har stått på min Bucket List så nå kan jeg stryke det av listen. Jeg er overasket hvor fort jeg kjørte. I kvalifiseringen hadde jeg 1.26.8, men fikk en tidsstraff på to sekunder og måtte dermed starte i femteposisjon i løpet. Jeg gleder meg veldig til å kjøre løp, men jeg har aldri kjørt løp på nye Rudskogen, forteller han. I løpet startet Atle Gulbrandsen i femteposisjon og kjørte seg opp en plassering til fjerdeplass. Vant GT1-løpet gjorde Ole William Nærsnes som har vært suveren så langt denne sesongen.- Foruten motorsport har Atle Gulbrandsen arbeidet som biltester og journalist. Han har også skrevet boken ”Grand Prix – Historien om Formel 1” sammen med Morten Malmø.

En annen hobby Atle Gulbrandsen har hatt de siste årene er å samle racerbaner i verden. Nå har han kjørt på 50 baner totalt og jakter stadig videre. Nå som en drøm er strøket av listen lurer vi på om Atle har en ny drøm han ønsker å oppfylle.


- Hvis Dennis Hauger når formel 1 så hadde det vært moro å vært på samtlige F1-løp i løpet av en sesong, så det får bli neste målet, smiler han.


Atle Gulbrandsen er også sportsjef i Norges Bilsportforbund.

687 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page