top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Hørte bare et smell

I sitt aller første billøp i Sven Racing opplevde Sølve Arntzen-Iversen å få en mellomaksel bokstavelig talt gjennom bilen som stoppet kun millimeteren fra der han sitter.


Sølve Arntzen-Iversen hadde flaks da en mellomaksel kom opp og igjennom bilen og stoppen mellom setet og tunnelen. Jeg skjønner ikke hvordan den kan ha kommet seg dit, forteller Rune Iversen.

Tvillingene Sølve Arntzen-Iversen og Leander Arntzen-Iversen er debutanter i Seven Racing, og storkoste seg på Rudskogen denne helgen, men for Sølve Arntzen-Iversen ble det litt vel dramatisk under helgens andre finale. Mellomakselen knakk tvers av under oppgiring på langstrekka. Dette førte igjen til at mellomakselen knuste bensintanken på vei mellom girkasse tunnelen, og igjennom girkassetunnelen og kilte seg tilslutt mellom stol og resterende tunnel. Bare flaks gjorde at unggutten ikke ble truffet av akselen.


Mellom akselen stoppet bare millimetere fra armen på unggutten. Foto: Marius Svingen.

- Jeg skjønner kanskje ikke hvor heldig jeg har vært, forteller Sølve som kjørte sitt aller første løp i Racing NM.

En mellomaksel kom opp fra girkassen, gjennom bensintanken og opp igjennom gulvet, så det er liten tvil om at delen har hatt enorme krefter oppigjennom bilen. Pappa Rune Iversen forteller at de har lært mye denne helgen, men selv om episoden har vært dramatisk skal bilen klargjøres til neste runde på Vålerbanen.


Tvillingbrødrene Leander og Sølve Arntzen-Iversen kjører begge i Seven Racing. Foto: Marius Svingen.

- Vi har lært veldig mye, og skal gå skikkelig gjennom bilene. Bilene er nyinnkjøpte så vi har mye å lære, men jeg er utrolig imponert over guttene denne helgen, forteller han.

Leander Arntzen-Iversen har kjørt et løp tidligere denne sesongen, mens dette var Sølves aller første billøp. Brødrene har tidligere kjørt litt gokart, men nå skal de være med å dra opp rekruteringen i Seven Racing.


Sølve kjørte inn til en sterk femteplass på lørdagens finale i klassen i sitt aller første løp, mens Leander kjørte inn til en niendeplass. I finalen på søndag ble det som sagt et brutt løp på Sølve grunnet dramatikken med mellomakselen, mens tvillingbror Leander kjørte inn til en fjerdeplass i den løpet.


Sølve viser frem mellomakselen som han fikk igjennom bilen.

971 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

ความคิดเห็น


bottom of page