Søk
  • Johan Marius Svingen

Godt gjennomført NM-runde

Asfalt Supercars på Rudskogen Motorsenter var andre runde av årets norgesmesterskap i Racing, og ble arrangert denne helgen med strenge smittevernhensyn.Over 240 racerbiler var påmeldt til NM-runden og alle deltagerne var plassert i tre depoer som var egne kohorter for å ivareta myndighetenes anbefaleringer om gjennomføring av arrangement.Dermed er årets andre NM-runde i baneracing gjennomført etter planen, og med rekordmange deltagere. I GT5 var det påmeldt 47 biler noe som er det største GT-feltet noen gang. Før helgen var det Anders Von Essen som ledet klassen. Han stilte denne helgen med helt ny racerbil en BMW E46. Han startet helgen med seier i lørdagens finale, men under første finale på søndag fikk han problemer med bilen, og måtte dermed starte helt bakerst i søndagens andre finale.


- Det blir utrolig tøft å starte bakerst i dette feltet med nesten 50 biler, fortalte han før finalen, men han skulle prøve å klatre så mange plasser som mulig. Når målflagget ble gitt til Morten Langørens grønne Porsche hadde Essen kjørt seg opp 34 plasser og endte på sjetteplass. Det er svært jevnt i GT5 og Essen falt ned til fjerdeplass i NM-sammendraget etter helgen. Overtok ledelsen gjorde Carl Fredrik Hersoug som vi kjenner godt fra Simracing, men NMK Solør føreren viser at han også kjører fort i virkeligheten. Med to andreplasser og en tredjeplass leder han NM i GT5 16 poeng foran Hans Petter Emilsen. Christian Wilberg Nilsen har tredjeplassen. Morten Langøren som vant to finaler i GT5 denne helgen har sjetteplassen i NM og dette var hans første seier i klassen.


Morten Langøren

- Det var utrolig moro for oss å vinne, og jeg tror det er første gang en Porsche-vinner en finale i GT5. Nå har vi meldt oss på i kampen om NM-medalje og det er moro, forteller han.


I GT4 og i GT3 er det også svært jevnt selv om det er to unge karer som har dratt litt ifra i NM-ledelsen. Marius Solberg Hansen var suveren under NM-åpningen på Vålerbanen i mai, og fortsatte å kjøre sterkt også på Rudskogen. To andreplasser og en tredjeplass gjør at han beholder NM-ledelsen foran Anna Sand Skjærbekk. Solberg Hansen har 114 poeng, mens Skjærbekk har 64. En som virkelig fikk det til å stemme på Rudskogen var Didrik Esbjug som innkasserte to finaleseiere og en tredjeplass.


Didrik Esbjug

- Dette har virkelig vært en bra helg for oss. Bilen fungerer veldig bra, forteller Esbjug som klatrer til tredjeplass i sammendraget med 60 poeng. Esbjug var veldig uheldig på NM-åpningen og sto kun med to poeng foran NM-runen på Rudskogen.


I GT3 er det Alf Marius Loe Sandberg i Toyota Altezza som med tre førsteplasser i helgen drar litt ifra i NM-sammendraget. Han har 105 poeng, mens Kristian Svelander i Porsche 9111 GT3 følger på andreplass med 81 poeng. Alexander Hagen Berg i Porsche Cayman ligger på tredjeplass med 73 poeng.- Endelig satt første seieren i år, og nå har vi igjen for all jobben vi la ned i vinter, smilte Loe Sandberg på seierspallen. Sandberg kjørte også Seven Racing på Rudskogen der fikk han med seg en første og en andreplass.

289 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle