top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Godt gjennomført NM-runde

Asfalt Supercars på Rudskogen Motorsenter var andre runde av årets norgesmesterskap i Racing, og ble arrangert denne helgen med strenge smittevernhensyn.Over 240 racerbiler var påmeldt til NM-runden og alle deltagerne var plassert i tre depoer som var egne kohorter for å ivareta myndighetenes anbefaleringer om gjennomføring av arrangement.Dermed er årets andre NM-runde i baneracing gjennomført etter planen, og med rekordmange deltagere. I GT5 var det påmeldt 47 biler noe som er det største GT-feltet noen gang. Før helgen var det Anders Von Essen som ledet klassen. Han stilte denne helgen med helt ny racerbil en BMW E46. Han startet helgen med seier i lørdagens finale, men under første finale på søndag fikk han problemer med bilen, og måtte dermed starte helt bakerst i søndagens andre finale.


- Det blir utrolig tøft å starte bakerst i dette feltet med nesten 50 biler, fortalte han før finalen, men han skulle prøve å klatre så mange plasser som mulig. Når målflagget ble gitt til Morten Langørens grønne Porsche hadde Essen kjørt seg opp 34 plasser og endte på sjetteplass. Det er svært jevnt i GT5 og Essen falt ned til fjerdeplass i NM-sammendraget etter helgen. Overtok ledelsen gjorde Carl Fredrik Hersoug som vi kjenner godt fra Simracing, men NMK Solør føreren viser at han også kjører fort i virkeligheten. Med to andreplasser og en tredjeplass leder han NM i GT5 16 poeng foran Hans Petter Emilsen. Christian Wilberg Nilsen har tredjeplassen. Morten Langøren som vant to finaler i GT5 denne helgen har sjetteplassen i NM og dette var hans første seier i klassen.


Morten Langøren

- Det var utrolig moro for oss å vinne, og jeg tror det er første gang en Porsche-vinner en finale i GT5. Nå har vi meldt oss på i kampen om NM-medalje og det er moro, forteller han.


I GT4 og i GT3 er det også svært jevnt selv om det er to unge karer som har dratt litt ifra i NM-ledelsen. Marius Solberg Hansen var suveren under NM-åpningen på Vålerbanen i mai, og fortsatte å kjøre sterkt også på Rudskogen. To andreplasser og en tredjeplass gjør at han beholder NM-ledelsen foran Anna Sand Skjærbekk. Solberg Hansen har 114 poeng, mens Skjærbekk har 64. En som virkelig fikk det til å stemme på Rudskogen var Didrik Esbjug som innkasserte to finaleseiere og en tredjeplass.


Didrik Esbjug

- Dette har virkelig vært en bra helg for oss. Bilen fungerer veldig bra, forteller Esbjug som klatrer til tredjeplass i sammendraget med 60 poeng. Esbjug var veldig uheldig på NM-åpningen og sto kun med to poeng foran NM-runen på Rudskogen.


I GT3 er det Alf Marius Loe Sandberg i Toyota Altezza som med tre førsteplasser i helgen drar litt ifra i NM-sammendraget. Han har 105 poeng, mens Kristian Svelander i Porsche 9111 GT3 følger på andreplass med 81 poeng. Alexander Hagen Berg i Porsche Cayman ligger på tredjeplass med 73 poeng.- Endelig satt første seieren i år, og nå har vi igjen for all jobben vi la ned i vinter, smilte Loe Sandberg på seierspallen. Sandberg kjørte også Seven Racing på Rudskogen der fikk han med seg en første og en andreplass.

301 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page