top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Gjør comeback!

Etter at begge hans banerekorder både på Vålerbanen og Rudskogen ble tatt i 2020 og 2021 gjør Joakim Ottersen comeback i Racing NM.


COMEBACK: Joakim Ottersen gjør et lite comeback i Racing NM denne sesongen, og håper å fortsatt kunne kjøre fort med sin Opel Vectra DTM fra 2004. Foto: Marius Svingen

Det så lenge ut til at banerekordene til Joakim Ottersen på både Vålerbanen og Rudskogen skulle stå i evigheten, men Jan Øivind Ruud og Vidar Frogner har de siste to sesongen jaget tidene hans i Norge, og begge har nå klart å kjøre raskere.

RASK: Joakim Ottersen hadde lenge banerekorden på Rudskogen Motorsenter, men i fjor kjørte Vidar Frogner på 1.19.536. Ottersen har tidligere sagt at hans bil er god for tider under 1.20 på Rudskogen. Foto: Marius Svingen.

Først var det Jan Øivind Ruud som med sin Stelth B7 knuste Ottersens banerekord på Vålerbanen i 2020 med den nye banerekorden 51.856, så i fjor kom Vidar Frogner i sin Porsche 993 GT2 og senket Ottersen sens gamle banerekord på Rudskogen til 1.19.536.

Nå børster nemlig Joakim Ottersen støvet av sin Opel Vectra DTM fra 2004 i håp om at den fortsatt kan sette rekordtider i Norge.


- Ja, det er planen å kjøre litt igjen. Vi legger kabalen i disse dager, og det er fortsatt litt usikkert om vi klarer å kjøre alt, sier Joakim Ottersen.


Har førerene i GT+ begynt å kjøre så fort at det ikke er mulig gå hevde seg i Opelen lengre?

- Det er flere av konkurrentene som har fått veldig god fart på bilene siden jeg kjørte sist. Jeg er vel en av de som har minst motor og dårligst fart bortover langsidene, så forbikjøringer er vel nærmest umulig mot de raskeste, men på rundetider burde jeg i alle fall ikke være så langt bak, men jeg trenger nok et par helger for å få farten i kroppen igjen, sier en optimistisk Joakim Ottersen som kan fortelle at de ikke har gjort stort med bilen siden de kjøre Racing NM sist, men at bilen har blitt godt igjennom.

USIKKER: Joakim Ottersen er litt usikker på hvilke løp han kjører i 2022, og om han rekker sesongåpningen på Vålerbanen 7. - 8. mai. Foto: Marius Svingen.

Hva er dine forventninger for sesongen?

- Jeg har ingen store forventinger. Jeg har de siste årene slitt med ryggen og som var en grunn til at det ikke har blitt så mye kjøring de siste sesongene. Håper ikke det skal bli noe stort problem i bilen, forteller han og sier også at med ny jobb og med småbarns livet at det ikke er så lett å stikke fra en helg for å kjøre Racing. Ottersen har siden nyttår vært hjemme i pappaperm og at han ser frem til å få kjørt litt Racing NM igjen.


Om vi får se Joakim Ottersen allerede på sesongåpningen på Vålerbanen er han ikke helt sikker på.

819 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page