top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Full sesong på Rustad

Isabell Rustad fikk i 2021 prøvd seg på Racing NM, og det ga såpass mersmak at teamet melder at de kjører full NM-sesong i GT5.


AKTIV: Det er ingen tvil om at Isabell Rustad er ei aktiv jente. I år skal hun delta på tre NM i gokart, turn og baneracing. Foto: Marius Svingen

Isabell Rustad (16 år) fra Harestua som kjører for NMK Hadeland er klar for årets første NM runde i Racing NM. Hun har de siste sesongene kjørt gokart, men i fjor debuterte hun i baneracing og i år skal de kjøre samtlige runder i Racing NM. Isbell Rustad gjorde flere sterke løp i Racing NM i fjor og ble nummer 10 i den store GT5 klassen. Hennes beste plassering i 2021 var to sjetteplasser den ene i Sokndal og den andre fra finalehelgen på Vålerbanen.


Målsettingen for årets sesong er klar.

- Mine ambisjoner i Racing NM er å kjempe om pallplasser i flere NM runder og en seier

hadde vært veldig moro. Topp 5 totalt i NM er målet i år, sier hun.


RASK: Isabell Rustad viste i 2021 at hun kjører veldig fort, og i år er målet topp 5 i NM-sammendraget. Foto: Marius Svingen

Racing NM blir ikke hennes eneste Norgesmesterskap denne sesongen. Den aktive 16 åringen deltar også i gokart-NM litt senere i sesongen, men hun er også aktiv i Gran IL Turn og har allerede fullført 2 NM både som senior og junior. Hun fikk med seg en sjetteplass i senior NM i Drammen og en sjuendeplass fra junior NM i Holmen.


I Racing NM er det ikke jenteklasser så her kjører gutter og jenter på like vilkår og mot hverandre. I GT5 som Isabell kjører kan man begynne å kjøre det året man fyller 15 år, og det er ingen øvre aldersgrense. Isabell kjører en Peugeot 206 GTI med ca. 180 HK og toppfart på 200 Km/t og det er påmeldt hele 42 startende i GT5-klassen på sesongåpningen på Vålerbanen så dette er desidert den største NM-klassen og det krever mye å ha så mange biler rundt seg. Heldigvis er pappa Tommy Rustad aldri langt unna og kan gi gode innspill.- Ja, det er ikke alle som har en pappa som heter Tommy Rustad. Selvfølgelig er jeg heldig som har en slik læremester. Han har jo 35 års erfaring fra motorsport som aktiv selv, så det er vel nesten ikke en bil eller motorsportsgren han ikke har kjørt. Vi bruker mye tid på å snakke sammen om hvordan jeg skal kjøre, bruke bilen og på kjøreteknikk. Vi analyserer data og jeg prøver å være med i verkstedet og lærer å skru og hvordan bilen fungere. Jeg har jo min egen PT med meg 24/7, avslutter hun.


335 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page