top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

- Fortsatt ett sekund å gå på

Svenske Simon Hultèn trives svært godt på Rudskogen, og beviste det med å sette den raskeste rundetiden som er satt i konkurranse.


1.20.897 er raskeste tid satt på Rudskogen i konkurranse, og Simon Hultèn mener han har ytterligere ett sekund å gå på. Det betyr at vi kan få se 1.19-tallet i løpet av helgen. Alle foto: Marius Svingen

Det var under dagens kvalifisering i Radical vi fikk tiden 1.20.897, men det rutinerte racerføren mener han har ennå mer å gå på.


- Ja, her skal det være mulig å kjøre ennå fortere. Tenker rundt ett sekund til er innen rekkevidde med denne bilen, sier han.


Bil nummer 77 en Wolf Thunder er bilen Hultèn til vanlig kjører i det Italienske prototypemesterskapet.

Vi må trolig vente til i morgen før vi kan regne med å se topptider igjen ettersom det er spådd regn resten av ettermiddagen. Hulten liker seg svært godt på den norske banen, og har kjørt på banen flere ganger.


- Dette er det beste banen i skandinavia, og passer vår bil veldig godt, forteller han. Til vanlig kjører Hultèn i det Italienske prototypemesterskapet, og han kommer nettopp fra en runde på Imola der han ble nummer tre. Han ligger på sjuendeplass i sammendraget. Bilen han kjører er en Wolf GB08 Thunder og det er første gang denne bilen går i løp i Skandinavia. Bilen har en Aprilla RSV4 motor på 1000 CC, og maks effekt 201 bhp ved 12.500 omdreininger.


Hulten tror ved optimale forhold at det skal være mulig å kjøre på 1.19-tallet på nye Rudskogen.

Wolf-merket dukket opp i motorsport helt tilbake i 1976, da den kanadiske Walter Wolf grunnla Walter Wolf Racing. De deltok blant annet i Formel 1-mesterskapet i fire år fra 1976 til 1979, og vant debuten.

245 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page