top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Flere racingførere på landslaget!

Unge norske bilsportutøvere hevder seg bedre enn noen gang internasjonalt. 30 av dem har i år fått plass på Norges Bilsportforbunds to landslag – «Norges raskeste landslag», og nesten halvparten kommer fra racing.


Ole William Nærsnes gleder seg til sesongen i Porsche Carrera Cup Skandinavia.

12 av de 30 utøverne som er på Norges raskeste landslag konkurrerer innenfor racing. Flere av utøverne kjørte Racing NM i fjor, men noen har i år valgt å ta steget videre. En av de er Porsche-fører Ole William Nærsnes som ble norgesmester i GT2 forrige sesong. I år skal han kjøre Porsche Carrera Cup Skandinavia, og nordmannen har høye ambisjoner.


- Jeg håper å være med å kjempe i toppen av mesterskapet. Det er kun de fem beste i serien som får være med til runden som kjøres på Nürburgring i Tyskland, og det hadde vært moro, forteller Nærsnes.

Han utelukker heller ikke at han vil kjøre litt under Racing NM.


- To av rundene i mesterskapet kjøres jo på hjemmebane på Rudskogen, og disse løpene blir veldig viktig for oss fra Norge, som kan ha en liten hjemmebane fordel, så det kan være at vi får til noen treninger sammen med Racing NM, forteller han.

Stor bredde

Aldri har bredden blant de beste utøverne vært større. Norske utøvere hevder seg i forskjellige mesterskap og cuper verden rundt, og de fleste har valgt å være en del av «Norges raskeste landslag». Elitesatsingen til Bilsportforbundet har gjennom de seks siste årene vært organisert med noen forskjellige modeller. I år er 15 førere samlet i Team Norway Junior Team, mens ytterligere 15 førere har fått plass i Team Norway National Team.

Utøverne vil ha tilgang på et bredt fagkompetanseapparat, som egen trener og motivator samt oppfølging før, under og etter viktige konkurranser. I tillegg arrangeres det samlinger med interessante temaer hvor eliteutøverne trener og er sammen med breddeutøverne.

Fredrik Brenna Lund er landslagstrener, mens Holm Jacob Matheson er NBFs sportssjef med ansvar for både Team Norway og den generelle talentutviklingen i regi av Bilsportforbundet.


Fire jenter i juniorteamet

På Team Norway Junior Team er det 15 spennende unge talenter. De spenner fra 12 år gamle Martinius Stenshorne som allerede har kjørt inn til imponerende triumfer i internasjonal karting, til Espen Isaksætre som kjører EM i rallycross. På Junior-laget er det også fire jenter. Julie Nataas som kjører dragracing i USA, Guro Majormoen som kjører rallycross, Jenny Susann Jakobsen som kjører karting på høyt internasjonalt nivå og Thea Olsen som vi kjenner godt i racingmiljøet etter at hun har kjørt både Formel Basic og Shortcar. Denne sesongen skal hun kjøre Radical Cup Scandinavia, og ser frem til sesongstarten på Mantorp.


Her sitter Thea Olsen i sin Radical under test på Mantorp denne uka. Foto: Privat

- Jeg ser veldig frem til løpet på Mantorp. Dette blir en spennende sesong. Vi har ikke fått mye tid i bilen ennå, men jeg har kjørt en test på Mantorp denne uken. Det var veldig gøy å kjøre bilen, og på slutten begynte rundetindene å bli veldig bra også, forteller hun, og legge til.
- Jeg håper på å være med i toppen og kjempe om pallplasser denne sesongen, sier Olsen til Racing NM.

Radical Cup Scandinavia blir en av gjesteklassene under Racing NM-runden på Rudskogen 10 - 12 august, og Thea gleder seg til å kjøre den norske runden.


Her kjører Thea Olsen på Mantorp. Hun var godt fornøyd med første test, og gleder seg til sesongen drar igang.

- Det blir veldig gøy å kjøre på en bane jeg kjenner godt, og har kjørt mange runder på. Så gleder meg veldig spesielt til å kjøre Radical på Rudskogen, forteller hun.
116 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page