top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Fire nye NM-vinnere kåret

Etter helgens Racing NM på Rudskogen ble de fire Norgesmesterne i GT+, GT1, GT3 og GT4 kåret.
Under helgens Porschefestival på Rudskogen ble også NM-finalene i alle GT-klassene unntatt GT5 avgjort, og det var stort sett kun nye norgesmestere i årets NM. Det var kun Ole William Nærsnes som ble norsk mester i GT1 som hadde et NM-gull i GT-klassen fra før. Nærsnes sto øverst på NM-pallen i GT1 også i fjor, og har denne sesongen vært helt suveren i klassen. Ole William som kjørte Porsche Carrera Cup Scandinavia denne helgen hadde allerede før siste finale på Rudskogen sikret NM-gullet og trengte dermed ikke å kjøre den siste finalen.

- Planen har vært å kjøre Carrera Cupen denne sesongen, men ettersom Covid-19 har satt en stopper for det er det gøy å kunne kjøre Racing NM. Planen for den kommende sesongen er å få en full sesong i Porsche Carrera Cup Scandina


Vidar Frogner har kjørt Racing i mange år, men dette er hans første NM-gull i den største NM-klassen GT+. Målet hans for helgen på Rudskogen var å sikre NM-gullet og det gjorde han allerede på fredag med å kjøre inn til en tredjeplass. Dermed kunne fokuset ligge på å sette ny banrekord på Rudskogen. Det gikk svært raskt på Rudskogen denne helgen, og Frogner senket den gamle rekorden til Joakim Ottersen med over ett sekund. Ny banerekord er 1.19.536. Det er kun Formel 1-bilene som har kjørt oppvisning, som har kjørt fortere rundt Rudskogen enn dette.

- Jeg må få takke alle for en fantastisk sesong. Vi klarte begge målene våre så vi er så glade. Takk til alle som har gjort dette mulig, sier Frogner.I GT3 er det også en nykommer som står øverst på NM-pallen nemlig Rino Rostad i sin Audi. Han har aldri kjørt Racing tidligere, og begynte med gokart i godt voksen alder.

- Dette er helt utrolig, og så moro, smilte Rostad etter at det ble klart at han tok NM-gullet i den siste finalen på lørdag. Rostad forteller at han ikke hadde turt å håpe på en slik plassering allerede første året, og alt har dermed gått over all forventing.

- Ja, dette er mer enn jeg forventet. Jeg har sagt at jeg skal gå gradene, men nå ble vi NM-vinnere det første året, så da kan vi kanskje begynne å klatre oppover i klassene, sier Rostad litt hemmelighetsfull.Unggutten Marius Solberg Hansen har vært suveren i GT4 denne sesongen, og hans NM-tittel var allerede sikret før helgen. Solberg Hansen vant også NM-gull i rallycross litt tidligere i høst.


Vi gratulerer alle NM-vinnerene!183 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Комментарии


bottom of page