top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Far og sønn i samme team

- Det er hyggelig å gjøre ting sammen, forteller Pappa Johnny Engelstad. Sammen med sønnen Jan Ivar reiste de til Sverige og kjøpte racerbil.


Jan Ivar Engelstad og Johnny Engelstad debuterer i GT5 denne sesongen. De liker seg svært godt i racingmiljøet. Foto: Marius Svingen

Familien Engelstad har vært en ivrig motorsportfamilie. De har vært på alt fra bilcross til roadracing sammen oppigjennom, men det var når Jan Ivar og kompisgjengen bygde en bilcrossbil i all hemmelighet til pappa Johnny de begynte å kjøre sammen.


De reiste til Sverige og kjøpte to identiske Volvo S40. Den interne familieduellen har pappa Johnny allerede lagt død. Foto: Marius Svingen.

- Det er hyggelig å gjøre ting sammen. Vi begynte i bilcross, men det er jo hyggeligere her enn i ei grusgrop. Derfor ble det Racing NM og GT5 på oss, smiler Johnny.


I 2014 ble han overasket med egen bilcrossbil, og etter nesten 20 års opphold begynte de å kjøre sammen. Det ble bilcross frem til 2018, men før denne sesongen har de vært i Sverige og handlet to identiske Volvo V40 som har gått i den svenske Volvo Cupen.


- Vi bestemte oss for å handle sammen, og GT5 er en veldig fin klasse. Mange biler, og relativt rimelig motorsport, sier Jan Ivar. Han har også tidligere drevet med roadracing, men etter at det ble familieforøkelse passet det bedre å kjøre baneracing.


- Bilcross er mer stress. Da skal man kjøre heat hele tiden og det er masse skruing. Nå er det mer venting, og det passer oss bra, sier pappa.


Det var et stort felt med hele 27 biler til start i GT5 under den første finalen. I denne gruppen ligger Jan Ivar fremst med sin Volvo S40 med startnummer 345. Han ble tilslutt nummer 15 i klassen. Far Johnny ble nummer 20. Foto: Marius Svingen.

Familieduellen

Den interne familieduellen har de allerede avgjort. Pappa Johnny skjønner at sønnen Jan Ivar har mer ambisjoner, så den ballen er lagt død.


- Jeg er med fordi det er gøy og vi har det hyggelig sammen. Det viktigste er å fullføre, så får vi se hvordan det går etter hvert, forteller de.


Johnny Engelstad har god erfaring fra blant annet bilcross. I 2014 ble han overasket når sønn og kompisene bygde en bilcrossbil til han. - Da måtte jeg starte igjen, sier Johnny.

Under første finale i GT5 på Vålerbanen denne helgen var det sønn Jan Ivar som kom best ut. Han ble tilslutt nummer 15, mens pappa Johnny ble nummer 20 i det store GT5 feltet.


777 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page