top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Få racerbilen ut fra garasjen!

Har du en racerbil stående eller kanskje drømmer om å bygge en racerbil, men ikke ønsker å kjøre om NM eller NC-tittelen. Da er Norsk Club Sport klassen for deg.Kameratskap og gentlemans racing er grunnbjelkene i Norsk Club Sport Racing som er en klasse som passer for alle som ønsker å ta bilen sin ut på banen.


- Klassen er tenkt for alle som har en racerbil stående eller som kjører på trackdays eller andre klubbarranementer. Det er også mange som kjører Norsk Club Sport som allerede kjører NM for å få ekstra trening under NM-rundene, forteller en av primusene for klassen, Endre Stensen. Han kjører både Porsche 944 Cup og Norsk Clubsport og reglementet til Club Sport er inspirert av Cupen til Porsche 944.


ENGASJERT: Endre Stensen er en av primusene for klassen, og han håper at det kan komme 25 - 30 biler i klassen. Foto: Marius Svingen

- Vi ønsker at dette skal være en klasse med gentlemanskjøring. Derfor får alle som er involvert i en smell 20 sekunder tidsstraff uansett om du har skyld eller ikke. Det gjør at det blir litt mer luft mellom bilene i denne klassen, forteller Stensen.


Så er du medlem av en offentlig landsdekkende bilklubb og har lyst til å kjøre racing, ja da kan du delta i en av de tre klassene som Club Sport er inndelt i. Man tar utgangspunkt i hestekrefter og vekt for å finne hvilken klasse du havner i. Alle kjører samtidig med to finaler under et Racing NM arrangement.


MANGE FØRERE: Det var flere som benyttet muligheten til å kjøre ClubSport under Racing NM. Foto: Marius Svingen.

Det er NBF og Racing NM som drifter klassen, og som skal være en lavterskel racingserie som arrangeres under Racing NM. Serien så dagens lys for første gang i 2021 og var umiddelbart en suksess. Det var mange deltakere fra BMWCCN, Alfaklubben og Porsche Club Norge som fikk måle krefter mot hverandre den første sesongen. Nå ønsker vi at flere klubber skal delta slik at enda flere klubbmedlemmer kan møtes til vennskapelig dyst, sier promotørene.


Det konkurreres på tvers av klubb, og det kåres en pall i hver klasse under hvert løp. Sammenlagtvinneren hedres med premie på Motorsportgallaen etter endt sesong.


Klubben ønsker gjerne flere deltagere så sjekk ut Norsk Club Sport på Facebook for mer info:

-832 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page