top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Drøm i oppfyllelse!

Isabell Rustad har imponert stort denne sesongen i Racing NM i klassen GT5, nå får hun en unik mulighet under Porschefestivalen på Rudskogen.


UNIK MULIGHET: Isabell Rustad har imponert stort i GT5 denne sesongen med to seiere og flere topplasseringer. Nå får hun mulighet i Porsche Sprint Challenge under Porschefestivalen på Rudskogen. Foto: Marius Svingen

Isabell Rustad lever og ånder for motorsport og det er jo ikke så rart da hun er født inn i Rustad-familien som må sies å være en av de mest aktive og kjente bilsportfamiliene i landet. Tross hennes unge alder på 17 år så har hun allerede vært aktiv i 8 år, og er et av landets største talenter. Hun startet sin karriere innen gokart og har den siste sesongen kjørt full satsing i GT5-klassen i Racing NM der hun har imponert med flere finaleseiere og en femteplass i NM-sammenlagt.

Men nå skal hennes foreløbige største opplevelse innen motorsporten skje under Porsche-festivalen på Rudskogen til helgen hvor hun skal få kjøre for første gang en «rendyrket» racerbil, en Porsche 718 Cayman GT4 ClubSport med 425 hestekrefter.

-Dette er en drøm som går i oppfyllelse og takket være Svein Tore Sæther fra Trondheim som har lånt meg bilen. I samarbeid med Porsche Norge og HTB Racing får jeg nå muligheten til å prøve meg i klassen Porsche Sprint Challenge Scandinavia, sier Isabell som blant annet skal kjøre mot tidligere alpinistene Aksel Lund Svindal og Ingemar Stenmark.


RASK: Isabell Rustad Rudskogen 2022

Veien videre

Isabell er datter til en av Norges mestvinnende racerfører Tommy Rustad, også tidligere deltaker av Mesternes Mester. Hun har dermed en god mentor som pappa, mekanikker og Coach.

- Nå blir veien videre fremover spennende, som 17 åring, jente og nå debuterer i en Porsche ser vi på alle alternativer for videre motorsportsatsning. Dette løpet er en mulighet for å se om Isabell er moden for å ta steget videre fra nasjonal racing sier pappa Tommy.

Isabell har kjørt i NM klassen GT5 i 2022. Dette er den største klassen i antall deltakere, hvor det i år har vært med hele 59 førere, det er den GT-klassen som kjøres med minst motor effekt i Norge med tanke på hestekrefter. GT5 er ment som en rekruteringsklasse. Racing i denne klassen er for alle, gutter og jenter kjører sammen og aldersspennet er fra 15-70 år. Isabell driver også med troppsturn på nasjonalt nivå og har også der topp 10 plasseringer for Gran IL Turn tidligere i år. En fin 7. plass i Junior NM og en 6. plass i Senior NM.

Turn er en fin kombinasjon sammen med motorsport, da fysisk trening og mental konkurransetrening er viktig for å lykkes. Isabell går på Wang Toppidrett Romerike


451 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page