top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

BMW-gutta i føringen

Det tilspisser seg i GT5 og er det en BMW-gutta som skal vinne NM-gullet i GT5 eller kommer noen av utfordrerne bakfra?


NM-FAVORITTER: Mye skal til om ikke en av disse vinner årets NM-gull i GT5. Fra venstre Hans Petter Emilsen, Michael Arnestad og Eirik Wenaas-Schei. Foto: Marius Svingen

Er det BMW-gutta Hans Petter Emilsen, Eirik Wenaas Schei eller Michael Arnestad som skal gjøre opp om årets NM-gull i den store GT5-klassen eller skal det komme noen bakfra og snyte en av de tre i sammenlagtledelsen for en NM-medalje.


Det er i alle fall ingen tvil om at Emilsen, Wenaas Schei eller Arnestad skal gi 110 prosent for å prøve å få tak i NM-gullet når siste rundene i mesterskapet kjøres på Vålerbanen helgen 3. og 4. september.


TETT: Det har vært en svært tett sesong i GT5 med mange vinnere. Her duell mellom Eirik Wenaas Schei og Michael Arnestad i GT5. Foto: Marius Svingen

- Ja, målet har vært NM-gull for min del denne sesongen, og vi har ikke vært nærmere, forteller Emilsen som offisielt leder NM i klassen GT5 før helgen med 309 poeng i sammendraget.


Men hvis vi uoffisielt stryker Emilsens tre dårligste plasseringer/poeng denne sesongen, så ender han opp med 260 poeng før finalehelgen på Vålerbanen. Og stryker vi de tre dårligste plasseringene/poengene til NM-toer Michael Arnestad så har han 268 poeng og ligger 8 poeng foran Emilsen før helgen. Så det viser at ingenting er avgjort.Eirik Wenaas Schei har også han hatt en strålende sesong i GT5 og ligger på en offesiell tredjeplass med sine 286 NM-poeng. Stryker vi hans svakeste resultater før helgen så ender han opp med 244 poeng.


- Jeg er godt fornøyd med sesongen, men vi vil jo gjerne være med å kjempe helt inn, smiler han. Wenaas Schei er nok en av de jevneste sjåførene i klassen denne sesongen med sterke plasseringer gjennom hele sesongen.


Michael Arnestad er som i likhet med Wenaas Schei er førstegangs førere i klassen denne sesongen og kjører fjorårsbilen til Christian Nilsen. Arnestad var litt uheldig under første NM-runde på Vålerbanen i våres og måtte stå over finale 2 og 3 da de slet med bilen, men siden har BMW E46 fungert optimalt og Arnestad har jevnt og trutt kommet seg opp i NM-sammendraget.


Men selv om BMW-gutta kanskje er favoritter før helgen så er ingenting avgjort, for det er spesielt to Ford-førere som også har et lite håp i hengende snøre, men de er nok avhengig i at det skjer noe i front. Mats Sølvberg i sin Ford Sierra ligger riktignok på sjetteplass i NM, men han kjørte ikke NM-rundene i Sokndal og kan dermed stryke de løpene og står dermed fortsatt med 240 poeng etter strykninger og er fort oppe og kjemper om NM-medaljene også han med tre perfekte finaler under NM-finalen på Vålerbanen. Lars Erik Nilsen i Ford Fiesta ST er heller ikke han lagt bak om vi stryker hans tre dårligste resultater så langt denne sesongen. Da ender Nilsen opp med 236 poeng.


Det blir uansett en svært spennende finale i GT5-klassen, så understreker vi at strykningene som er gjort i denne artikkelen kan være feil og disse utregningene er gjort før finalehelgen. Det er også anledning til å stryke løp på finalehelgen, så under får dere offisiell stilling i NM uten strykninger.


Topp fem i GT5 før NM-finalen på Vålerbanen:

1. Hans-Petter Emilsen BMW 323I – 309p

2. Eirik Wenaas-Schei BMW 323I E36 - 290p

3. Michael Arnestad BMW E46 - 286p

4. Lars Erik Nilsen Ford Fiesta ST 258p

5. Isabell Rustad Peugeot 206gti 252p


325 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page