top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Både NM og VM på samme dag

Bilsporttalentet Oskar Biksrud har hatt en travel helg. Han har både kjørt Racing NM og Sim VM og alt ble kjørt fra Vålerbanen.


DEBUT: Oskar Biksrud debuterte i baneracing i GT5 med Ford Fiesta, og senere på kvelden kjørte han VM i E-sport. Foto: Marius Svingen

Det kan sies å være en travel helg for Oskar Biksrud som denne helgen både har kjørt NM i baneracing på Vålerbanen for så å kjøre løp i den prestisjetunge E-sport serien Porsche TAG Heuer E-sport Supercup som regnes som VM i E-sport hvor han konkurrerte mot 34 andre E-sport utøvere fra hele verden.


VM: Oskar Biksrud er verdens yngste E-sportutøver som har kvalifisert seg inn til VM i E-sport. Her har han rigget seg opp på Vålerbanen for å kjøre den åttende runden i mesterskapet. Foto: Marius Svingen

- Dette var årets åttende VM-runde i E-serien, og vi måtte ta med oss riggen å sette den opp her på Vålerbanen slik at vi fikk deltatt på både VM og NM, smiler Biksrud.


Oskar Biksrud kvalifiserte inn til mesterskapet i E-serien gjennom å vinne flere store mesterskap på simraceplattformen Iracing.com som er den mest anerkjente plattformen for E-sport for motorsport.


- Jeg har svært mange timer i riggen i uken, så det går på bekostning av veldig mye. Målet er å bli best i verden og da må man ofre litt i frititiden, forteller han. Oskar er sammen med Karl Peder Nordstrand med i talentprogrammet til EVEN Management og et av fokusområdene til talentprogrammet er å kjøre mye i simulator. «Next Generation» prosjektet er utviklet av EVEN Management og ble lansert i desember 2019. Prosjektet er et 5-trinns talentprogram basert på toppidrettens prinsipper og EVEN Managements mer enn 13 års erfaring innen motorsport. Antall timer Biksrud bruker i simriggen tørr han ikke å anslå, men at de bruker 15 til 20 timer i riggen i uken er ikke langt unna sannheten.


SIM: Slik ser det ut når Oskar Biksrud kjører E-sport på simplattformel Iracing.com.

Porsche TAG Heuer E-sport Supercup kjøres over 10 mesterskapsrunder og etter helgens VM-kjøring fra Vålerbanen ligger han på en 19-plass sammenlagt. Oskar er den yngste med sine 15 år som noen gang har kvalifisert seg for serien, og det er rett og slett imponerende.

Klokken 21 lørdag satte Biksrud seg i simriggen på Vålerbanen for å kjøre E-serien. Banen det skulle kjørtes på var Nürburgring i Tyskland og besto av trening, kvalifisering og to løp.


TALENT: Oskar Biksrud er med i talentprogrammet til EVEN Management og står her sammen med sportsjef Roy Snellingen. Foto: Marius Svingen

- Jeg synes det gikk ganske bra. Jeg var ikke så fornøyd med kvalifiseringen så vi startet litt langt bak, men i selve løpet så gikk det bedre. I hovedløpet ble jeg nummer 15, forteller han.
305 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page