top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Asfaltkrigerne satser på ungdom

Bilsport og Racing skal få ungdom til å holde seg på matta.


Klare i racingdepotet, Shortcar og gjengen. Foto: Egil Nordlien


Ungdomskriminaliteten er sterkt økende. I 2023 ble det påtaleavgjort 21.800 straffbare forhold begått av barn og unge under 18 år. Det er en økning på 28 % sammenlignet med 2022. Og barn under 15 år står for 36 % av forholdene.


Hva gjøres?


Det er ikke like uttalt. Men nå skjer det noe. Motorklubben Asfaltkrigerne® er under etablering og ble lansert på Rudskogen Motorsenter i helgen. Klubben skal drive med ungdomsarbeid gjennom motorsport, e-sim og andre aktiviteter. I tillegg være en motorklubb for aktive bilsportutøvere. Klubben er underlagt KNA – Kongelig Norsk Automobilklub og i samarbeid med Norges Bilsportforbund.


Asfaltkrigerne® skal utvikle talenter og rekruttere til bilsport, men også sette søkelys på utdannelse og arbeid. Prosjektet skal være en «belønning» for de ungdommene som klarer seg best gjennom det forebyggende ungdomsprogrammet til klubbens samarbeidspartnere. En av partnerne er Skamløst Nettverk AS, som allerede har hatt godt over 200 ungdommer gjennom sitt program. Ca. 80 % av disse har kuttet med sitt tidligere miljø og fått et bedre liv, takket være dette programmet.


Pressekonferanse på Rudskogen Motorsenter. Bakerst: De først 8 ungdommene som skal delta i Asfaltkrigerne. I midten bak: André Westbye, SSCT AS. Foran fra venstre: Frode Alhaug, Racingseksjonen, NBF, Jan-Øivind Ruud, daglig leder SSCT, Christian René Wold, Skamløst Nettverk og André Bjerkøe, Powr. Foto: Egil Nordlien

Sentrale personer i konseptet er Christian René Wold og André Bjerkøe.

Christian er tidligere kriminell, og et godt eksempel på at det allikevel er muligheter. Han er nå utdannet sosionom, ansatt i NAV, og har viet sitt liv til at ungdommer ikke skal gjøre de samme feilene som ham selv. André har også en svært tung bagasje i livet, men er nå leder i Powr konsernet, med 17 selskaper innen entreprenørvirksomhet, transport og forebyggende ungdomsarbeid. Han er også medeier i SSCT AS, som blant annet drifter og leier ut racerbiler. Selskapet er generalagent for Shortcar-klassene i Norden, og har blant annet tre Shortcar racing-biler i eget eie. Shortcar Bandit er en rekrutteringsklasse i norsk racing, og kan kjøres fra det året man fyller 15 år. Disse bilene inngår i konseptet, som et nyttig og motiverende verktøy, da ungdommene både skal drifte, og etter hvert kjøre disse løpsbilene.


Under lanseringen på Rudskogen kunne styreleder i SSCT, André Westbye, selv en merittert og aktiv racerfører, presentere de første åtte ungdommene som er tatt ut til programmet, og også gjøre kjent at det samtidig ble gjort TV opptak til en dokumentarserie av deltakerne i konseptet og også arbeidet med «Asfaltkrigerne®».302 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page