top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Alle skal kjøre!

Det er ventet tøff kamp om NM-gullet i GT5, men gutta i det mørke BMW-teamet er favoritter.


Bak de svarte teltene i GT5 depoet finner vi to av favorittene til årets NM-tittel nemlig Anders Von Essen og teamkollega Christian Wilberg Nilsen. Begge viste høyt tempo i fjor tross at Wilberg Nilsen hadde en del uflaks og måtte bygge en helt ny bil på vel en uke for å rekke mellom løpene på Vålerbanen og Rudskogen. Ironisk nok stiller gutta som satt sammen en løpsbil på en uke i gammel utstyr for de har ikke fått bygd opp bilene i vinter.


- Anders har måttet børste støv at den gamle E30 til sesongstarten da vi ikke fikk ferdig hans nye E46. Han venter på noen siste deler. Jeg venter også på en del deler på min bil så det blir litt på halv tolv denne helga, smiler gutta. Anders Von Essen fikk i alle fall vist at gamlebilen fungerer utmerket og hadde gjennomgående beste tid på alle treningen på fredag. Under dagens kvalifisering var han igjen raskest og begynner i pole under dagens finale. 1.05.108 er raskt på Vålerbanen for denne klassen. Nummer to i kvalifiseringen ble Hans Petter Emilsen også han på 1.05-tallet. Nummer tre ble Morten Langøren og fire Thomas Hårajuvet . Christian Wilberg Nilsen kom inn på en sjetteplass under kvalifiseringen, med 2.4 Sekunder bak teamkollega Essen.


Målsettingen for teamet er å gjøre det litt bedre enn i fjor, og da er det NM-gull som gjelder for Anders Von Essen ettersom han ble NM-toer i fjor, og NM-vinner Herbjørn Haug kjører i GT4 denne sesongen. Christian Wilberg Nilsen har også mål om å følge på i toppen av mesterskapet. Wilberg Nilsen ble nummer fem i fjorårets NM.


Hele familien skal kjøre

Nytt av året er at også samboerne til de to GT5-førerene, Hege W. Eilertsen og Trine Halsens skal kjøre bilene denne sesongen og de debuterer nemlig i Norsk Clubsport / BMW Cup som også kjører på Vålerbanen denne helgen.


- Må si pulsen aldri har vært høyere, smiler de.

I år skal alle kjøre i teamet. Fra venstre Trine Halsens Christian Wilberg Nilsen, Anders V. Essen og Hege W. Eilertsen.

770 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page