Norges Bilsportforbund
  • Subscribe to our RSS feed
  • Join our Facebook group
  • Follow us on twitter

Nyheter

Glamourens Grand Prix for Roar Lindland

Glamourens Grand Prix for Roar Lindland


Denne helgen kjører Roar Lindland Porsche Cup i Monaco, som supportrace til Formel 1-løpet som bare blir kalt glamourens grand prix.
Sammen med kjendiser, milliardærer og verdens beste racerførere er Roar Lindland denne helgen på plass i Monaco på den franske rivieraen. Sammen med årets sjette VM-runde i Formel 1 kjøres også årets tredje runde i Porsche Mobil 1 Supercup, og 39-åringen fra Lyngdal håper å følge opp det gode tempoet fra Barcelona, hvor han kjørte inn til en første- og en andreplass i B-klassen.
- Dette blir min fjerde gang i Monaco, og det er årets høydepunkt. Samtidig er det også det vanskeligste løpet på kalenderen hvor det ikke finnes margin for feil. Det gjelder å finne flyten allerede på første trening, og kvalifiseringen blir ekstremt viktig ettersom det er vanskelig med forbikjøringer her, forklarer Roar Lindland.
Helgen starter med trening i ettermiddag klokken 17.30, før det er kvalifisering lørdag klokken 10.00. Løpet går søndag klokken 09.45 og sendes direkte på både Viasat Motor, Viaplay og Eurosport.
- Målet er en ny seier i B-kategorien og hvis alt klaffer kan jeg også klare en plass blant topp ti totalt. Men er man uheldig på kvalifiseringen med for eksempel trafikk, så blir det vanskelig.
I tillegg til Roar Lindland er også Dennis Olsen med i Monaco for å forsvare de norske fargene.
- Porsche Supercup er verdens raskeste merkescup og også den merkescupen i verden med det høyeste sportslige nivået. At vi nå er to nordmenn i dette mesterskapet er veldig gøy. Nytt i år er også at de har delt inn feltet i kategoriene A og B. Det er på mange måter en mer rettferdig ordning, for A-førerne er unge helprofesjonelle førere som lever av racing, og som har litt andre forutsetninger enn oss andre med proffere team og mer testing. Vi i B-klassen er også ganske så profesjonelle, men vi har gjerne en annen jobb i tillegg, er noe eldre, og har ikke muligheten til å stille like godt forberedt som A-førerne, forklarer Lindland.
I tillegg til TV kan man også følge live-timing på www.racecam.de


For mer informasjon:
Roar Lindland; 913 80 236
Atle Gulbrandsen; 905 17 602

Publisert 2017/05/25 | Ingen kommentarer
Nok en kanonhelg for Dennis Olsen

Nok en kanonhelg for Dennis Olsen


Dennis Olsen stakk av med en første- og en tredjeplass i helgens to løp i den tyske Porsche Carrera Cup-en. Dermed økte han sammenlagtledelsen i mesterskapet ytterligere.
I helgen gikk tredje og fjerde løp i den tyske Porsche Carrera Cup-en av stabelen på Lauzitsring et stykke sør for Berlin. Dennis Olsen (21) vant begge de to løpene i åpningshelgen på Hockenheimring, og var klar til å forsvare sammenlagtledelsen i helgens to løp. Det klarte han, og med en seier og en tredjeplass har han økt forspranget til den sterkeste konkurrenten, Michael Ammermüller, ytterligere.
- Det har vært en veldig bra helg. Vi bommet dessverre litt med oppsettet på kvalifiseringen, så den ble ikke så bra som den kunne blitt. Dermed startet jeg som nummer to og nummer fire i løpene, sier Dennis.
I lørdagens løp fikk 21-åringen fra Våler i Østfold en kjempestart og kom seg med det forbi Christian Engelhart som startet i pole position. Engelhart kjører ikke full sesong i det tyske mesterskapet denne sesongen, men var blant Dennis’ aller argeste konkurrenter i fjor, og derfor smakte seieren ekstra godt. Mer

Publisert 2017/05/21 | Ingen kommentarer
Krognes med solid debut i verdens tøffeste GT3‐ mesterskap

Krognes med solid debut i verdens tøffeste GT3‐ mesterskap

Publisert 2017/05/21 | Ingen kommentarer
Olav Rygge med ny Audi TT RS

Olav Rygge med ny Audi TT RS


Olav Rygge har tatt over Møller Bil Motorsports forrige Audi TT RS, og skal stille til start i den norske GT-klassen med denne bilen.
Olav Rygge har lang erfaring fra norske racerbaner med både Ford Escort i Historisk Racing og den norske GT3-klassen med en Audi TT de siste årene. Den TT’en Olav har kjørt de siste sesongene er den samme bilen Møller Bil Motorsport brukte i det tyske VLN-mesterskapet fra 2008 til 2012. Nå bytter Rygge bil, og har tatt over den TT’en Møller Bil Motorsport brukte i VLN fra 2013 til 2016.
- Fortsatt skal jeg kjøre en Audi TT med en toliters turbomotor og forhjulstrekk. Effekten er faktisk noe mindre i den nye bilen enn den gamle, men den har bedre aerodynamikk, forklarer Olav Rygge.
TT’en er opprinnelig en fabrikksbil fra Audi Sport, som har opplevd stor suksess med Møller Bil Motorsport. Det norske Audi-teamet med sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold kjørte inn til sju VLN-seirer med denne bilen på Nürburgring Nordschleife. Nå har Møller Bil Motorsport byttet til en Audi RS 3 LMS i TCR-klassen.
- Målet er å kjøre inn til noen seirer i Norge med denne bilen også. Det er en potent bil, og det er gøy å representere Møller Bils farger i Norge, forklarer Rygge som jobber hos Møller Bil Follo, og som også er en del av Møller Bil Motorsport som guide.
Bilen har akkurat ankommet Norge, og debuten er planlagt på Rudskogen i juni. Bilen kan også sees på olabilløpet Nordberg Grand Prix i Oslo førstkommende søndag, hvor den skal stå utstilt.
Og Rygges andre Audi TT? Den er til salgs, og flere har vist interesse for å kjøpe den.
- Det er også en vinnerbil, og på norske racerbaner hvor hastigheten ikke er så høy, så tror jeg den kan være vel så rask som den nye jeg har skaffet meg, avslutter Olav Rygge.

Publisert 2017/05/16 | Ingen kommentarer
Racingpremiére på Vålerbanen

Racingpremiére på Vålerbanen

124 førere fordelt på ulike klasser var påmeldt for å innlede årets sesong i norsk racing, inkludert den dansk/norske klassen Citroën DS3 Cup. Førerne kjører en cup som for de fleste klassene gjelder Norgesmesterskapet, mens et mindretall kjører Norgescup. For Citroën DS3 var løpet et NEZ Championship, som i praksis er et nord-europeisk mesterskap som går over tre løpsweekender fordelt på tre land. Hovedklassene, som hver inneholder flere underklasser, var GT, Historisk, Shortcar og Formula Basic. I tillegg til den tradisjonsrike Seven-klassen som i år er konvertert til en åpen klasse for Seven-lignende biler og heter RSR – Roofless Sportscar Racing. Bilene kjører to finaleheat, bortsett frta GT-klassene som kjører tre. Mer

Publisert 2017/05/16 | Ingen kommentarer
Klasseseier for Roar Lindland i Barcelona

Klasseseier for Roar Lindland i Barcelona


Etter en litt vanskelig kvalifisering kjørte Roar Lindland fra Lyngdal inn til én første- og én andreplass i B-mesterskapet i Porsche Supercup under helgens sesongåpning i Barcelona.
I helgen gikk de to første løpene i årets Porsche Supercup-sesong av stabelen på Circuit de Catalunya i Barcelona, og på startstreken sto to nordmenn med seiersambisjoner i hver sin klasse. Roar Lindland gikk for seieren i B-kategorien, mens Porsche Junior-fører Dennis Olsen gikk for totalseieren.
Roar Lindland hadde gode tider på fredagens trening, men på lørdagens kvalifisering var det tidvis vanskelig for lyngdølen.
- Det fungerte bra på det første dekksettet, og da kjørte vi inn til en 15. plass. Det andre dekksettet fikk vi ikke til å fungere i det hele tatt, og dermed ble det veldig vanskelig, sier Lindland.
Han startet som nummer 21 og 23 i de to løpene, og i en merkescup som Porsche Supercup er forbikjøringer veldig vanskelig. Til tross for dette kjørte Lindland seg opp til en andreplass i det første løpet og tok klasseseier i kategori B i søndagens løp. Totalt ble han nummer 20 på lørdag og nummer 15 på søndag.
- Særlig løpet på søndagen er jeg veldig fornøyd med. Etter den tøffe lørdagen gjaldt det å nullstille seg foran løpet, og det klarte jeg heldigvis. Da fikk jeg også vist at jeg har farten inne til å levere resultater innenfor topp ti, sier Roar som leverte rundetider som var godt innenfor topp ti sammenlagt i løpet.
Begge de to løpene ble vunnet av tyske Michael Ammermüller foran Dennis Olsen som dermed fikk en veldig god start på sesongen.
- Det er veldig gøy at vi nå er to nordmenn som kjemper i toppen av hver vår kategori, sier Lindland som i likhet med de fleste var imponert over Olsens innsats i helgen.
Neste løp ut i Porsche Supercup går av stabelen i Monaco om to uker. Det er et veldig spesielt løp som Lindland gleder seg veldig til.
- Monaco er helt fantastisk, og rammen rundt løpet er helt unik. Det er spesielt både for oss førere og for publikum, sier han og påpeker samtidig at det er et tøft løp.
- Det er veldig små marginer der, og alt avhenger av kvalifiseringen. Vi satser på at alt klaffer og at ledelsen vi nå har i B-mesterskapet holder, avslutter han.

For mer informasjon:
Roar Lindland; 913 80 236
Atle Gulbrandsen; 905 17 602

Publisert 2017/05/15 | Ingen kommentarer
Dobbel andreplass til Dennis Olsen

Dobbel andreplass til Dennis Olsen


Dennis Olsen startet årets sesong i Porsche Supercup på en glimrende måte da han kjørte inn til to andreplasser på Circuit de Barcelona-Catalunya i Spania.
Porsche Junior Dennis Olsen startet årets sesong med å vinne begge åpningsløpene i Porsche Carrera Cup Deutschland på Hockenheim sist helg. Denne helgen var det klart for årets to første løp i den internasjonale Porsche Mobil 1 Supercup, som går som supportrace til Formel 1.
21-åringen fra Våler i Østfold startet lørdagens løp fra fjerde startposisjon, men klatret raskt oppover i feltet ved at han nærmest psyket ut konkurrentene og foretok noen frekke forbikjøringer. Til slutt var han oppe på andreplass, men da var det for stor avstand til å gjøre noe med Michael Ammermüller.
Dermed vant Ammermüller, mannen som Dennis Olsen slo i begge løpene på Hockenheim forrige helg.
- Jeg er kjempefornøyd med andreplass i første løp. Jeg kjørte også med brukte dekk, for å spare de nye til søndagens løp, kommenterer Dennis.
I søndagens løp startet Team Norway-føreren fra tredje startposisjon. Starten ble jevn, og Dennis viste moden kjøring og la seg klokelig inn på en femteplass. Så begynte han klatringen, akkurat som i lørdagens løp. Han passerte Dan Cammish og Matt Campbell, og lå rett bak leder Michael Ammermüller.
Dennis var den raskeste av de to, og satte også løpets raskeste rundetid, men rutinerte Ammermüller gjorde ingen feil og Dennis endte på andreplass – kun 4 tiendeler bak tyskeren.
- En fantastisk åpningshelg for meg med to andreplasser. Men sesongen er lang, og det gjelder å fortsette med dette tempoet, forteller Dennis.
Dennis Olsen skal i aksjon allerede kommende helg. Da arrangeres årets tredje og fjerde runde i Porsche Carrera Cup Deutschland på Lausitzring. Helgen etter er det klart for Porsche Supercup i Monaco. Mer

Publisert 2017/05/15 | Ingen kommentarer
Se tre nordmenn i Porsche Supercup direkte på Viasat

Se tre nordmenn i Porsche Supercup direkte på Viasat

Mer

Publisert 2017/05/07 | Ingen kommentarer
Dobbeltseier til Dennis Olsen

Dobbeltseier til Dennis Olsen

Mer

Publisert 2017/05/07 | Ingen kommentarer
Lindland startet sesongen med seier

Lindland startet sesongen med seier

Mer

Publisert 2017/05/06 | Ingen kommentarer